Nationale Plasdag

Om plasklachten beter bespreekbaar te maken, organiseert de Continentie Stichting Nederland (CSN) voor het derde jaar de Nationale Plasdag. Dit jaar op 22 september 2016 plaats. Tijdens de 50PlusBeurs van 20 tot en met 24 september 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht staat de stand van CSN geheel in het teken van plasproblemen. Hier kun je op een luchtige manier informatie inwinnen over verschillende soorten plasklachten en hierover praten met een medisch expert. De Nationale Plasdag is een initiatief van Continentie Stichting Nederland (CSN) en wordt mede mogelijk gemaakt door Astellas.

Credits foto: Wim Hollemans

Over de initiatiefnemers

De initiatienemer van deze site is de Continentie Stichting Nederland: deze stichting geeft voorlichting om incontinentie uit de taboesfeer te halen en richt zich op patiënten, mantelzorgers en (para-)medici. De stichting is in 2006 opgericht en wil verder:

  • Objectieve voorlichting geven aan patiënten en hun omgeving, bijvoorbeeld via de website, met als thema ‘Incontinentie: er is iets aan te doen!’ Kijk voor meer informatie hierover ook op de Twitter en Facebook van CSN.
  • Wetenschappelijk onderzoek naar ongewild urineverlies ondersteunen.