Campagne

Problemen bij het plassen: niet iets waar je graag over praat. Een aanzienlijk aantal Nederlanders heeft met plasklachten te maken. Plasklachten kunnen worden veroorzaakt door een overactieve blaas, een niet goed werkende sluitspier, een vergrote prostaat, bekkenbodemproblemen en een vermeerderd urineaanbod. Een van de belangrijkste gevolgen is urine-incontinentie. Zowel bij mannen, vrouwen als kinderen komen deze klachten voor en ze kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven.  

Nationale Plasdag 2016

Om plasklachten beter bespreekbaar te maken, organiseert de Continentie Stichting Nederland (CSN) voor het derde jaar de Nationale Plasdag op donderdag 22 september 2016. Tijdens de 50Plus Beurs van 20 tot en met 24 september 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht staat de stand van CSN geheel in het teken van plasproblemen. Hier kun je op een luchtige manier informatie inwinnen over verschillende soorten plasklachten en hier privé over praten met een medisch expert. De Nationale Plasdag is een initiatief van Continentie Stichting Nederland (CSN en wordt mede mogelijk gemaakt door Astellas.

De initiatiefnemers
De initiatienemer van deze site is de Continentie Stichting Nederland: deze stichting geeft voorlichting om incontinentie uit de taboesfeer te halen en richt zich op patiënten, mantelzorgers en (para-)medici.
De stichting is in 2006 opgericht en wil verder:

  • Objectieve voorlichting geven aan patiënten en hun omgeving, bijvoorbeeld via de website,  met als thema ‘Incontinentie: er is iets aan te doen!’ Kijk voor meer informatie hierover ook op de Twitter en Facebook van CSN.
  • Wetenschappelijk onderzoek  naar ongewild urineverlies ondersteunen.

Op deze site vind je praktische informatie over plasklachten en links naar nuttige sites. Je kunt ook zelf online een plastest invullen.