Campagne

Problemen bij het plassen: niet iets waar je graag over praat. Een aanzienlijk aantal Nederlanders heeft met plasklachten te maken. Plasklachten kunnen worden veroorzaakt door een overactieve blaas, een niet goed werkende sluitspier, een vergrote prostaat, bekkenbodemproblemen en een vermeerderd urineaanbod. Een van de belangrijkste gevolgen is urine-incontinentie. Zowel bij mannen, vrouwen als kinderen komen deze klachten voor en ze kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven.  

Nationale Plasdag 2017

Om plasklachten beter bespreekbaar te maken, organiseert de Continentie Stichting Nederland (CSN) voor het vierde jaar de Nationale Plasdag op donderdag 21 september 2017. 

De initiatiefnemers
De initiatienemer van deze site is de Continentie Stichting Nederland: deze stichting geeft voorlichting om incontinentie uit de taboesfeer te halen en richt zich op patiënten, mantelzorgers en (para-)medici.
De stichting is in 2006 opgericht en wil verder:

  • Objectieve voorlichting geven aan patiënten en hun omgeving, bijvoorbeeld via de website,  met als thema ‘Incontinentie: er is iets aan te doen!’ Kijk voor meer informatie hierover ook op de Twitter en Facebook van CSN.
  • Wetenschappelijk onderzoek  naar ongewild urineverlies ondersteunen.

Op deze site vind je praktische informatie over plasklachten en links naar nuttige sites. Je kunt ook zelf online een plastest invullen.